top of page
Търсене
  • Снимка на автораMomchil Kolev

Човекът е най-мощният суперкомпютър на Земята?

Човекът е най-мощният суперкомпютър на Земята, недостижим поне и за следващите поне 50 години, защото:

Броят на клетките, според Molecular Biology of the Cell – Брус Албертс, Денис Брей, Джулиан Люис, Мартин Раф, Кийт Робъртс и Джеймс Д. Уотсън (някои от които са и носители на нобелови награди), във всеки един човешки организъм са няколко десетки трилиона (37,2 – 130). Това е десетки хиляди пъти повече, отколкото е населението на Земята към 01.10.2020 г. – 7 834 972 501 (седем милиарда, осемстотин тридесет и четири милиона, деветстотин седемдесет и две хиляди, петстотин и един) души.

В ядрото на всяка клетка от организма ни се съдържа информация, налична в генома ни и равна на 106 – 109 байта, а в морфогенетичното поле на всяка клетка е около 1013– 1015 байта.

Според американските IDC (International Data Corporation), Seagate и корпорацията ICANN, съхраняваната и обработваща се сега цифрова информацията на Земята е 40.2 зетабайта/секстибайта - 1800 милиарда гигабайта.

Това е близо три пъти по-малко от тази, която носи само в ядрата на клетките си всеки един от нас 70-120 зетабайта/ секстибайта – 70-120.1021 байта, и то при човек с тегло 55-60 кг. В морфогетичното си поле, всеки човек има информация приравнена на 1030 (нонилион/квинтилион) байта.

От няколко месеца се говори в научните среди, без да е официално обявено, че ДНК спиралата не е двойна, а тройна. Третата нишка е информационна, като се вплита между свързващите другите две спирали.

Човекът е най-уникалният суперкомпютър, който е много по-фин и по-съвършен от най-мощния към момента в света американски суперкомпютър Summit, който:

- разполага с милиарди сървъри, аналогични по данни на суперкомпютъра Summit;

- досега известната оперативна памет на организма ни е недостижима поне за през следващите 50-100 години, от около 70-120.1021 зетабайта/секстибайта, като достига и до 1030 квадрилионбайта, което го прави да бъде ненадминат дори и през следващите 500 години;

- по обем е стотици пъти по-малък от суперкомпютъра Summit;

- самичък се захранва и дори произвежда и отделя допълнително около 60 W енергия;

- някои човешки клетки имат едва ли не параметрите на суперкомпютъра Summit;

- за разлика от суперкомпютъра Summit, човешкият организъм много по-трудно и по-бавно се препрограмира, защото е оборудван със съвършени минимум седем защитни отбранителни системи (защитата на генома, имунитета, ангеогенезата, регенерацията, микробиома, първичната съдова система, съзнанието и подсъзнанието ни – интелекта и управлението на всички клетки, органи, тъкани и системи в организма ни);

- като сравнение – най-мощния суперкомпютър (Summit) прави 200 квадрилиона изчисления в секунда (148,6 петафлопа), но при съпоставяне с обема информация, съдържаща се и обработваща се в човека, той се явява примерно една частица от огромната Китайска стена.

Уверени сме, че почти всички работите с компютър и сте наясно, какво представлява това устройство. Всеки от Вас има и ползва друго електронно устройство – телефона Ви. Почти всеки от Вас ползва и автомобил, който има компютърна компонента в себе си.

Като отидете в който и да е магазин, за да купите каквото и да е, се интересувате от подробности относно предназначението му, състава, външния му вид, качеството, функциите, гаранцията и др. характеристики на даден вид стока.

А, има ли откъде да си купите здраве, като получите гаранционна карта за това? – Не!

А какво знаете за организма си? – може би почти нищо от това, което ще узнаете от тук и сега.

От горното следва, че организмът ни е един микрокосмос с много съставни (клетки, органи, тъкани, системи и др.), собствено управление, връзки за комуникации, вътрешна и външна среда, енергийни централи, преработвателни и пречиствателни комплекси, притежаващ собствена защита, болнични и фармацевтични структури и много други дейности, функции и т.н. …

Към 2010 г. един хард диск бе носител примерно на – 2000 GB, а върху 1 г (един грам) от бактерията Escherichia coli (Ешерихия коли) може да се запише 931322 GB информация, т.е. равностойността на 465 хард диска по 150 г или 70 кг.

Най-малката жива съставка на организма ни е клетката.

Всяка секунда в здрав човек (с нормално телосложение – 55-65 кг) се раждат и умират около 50 милиона клетки, а за една година – 1 трилион, 576 800 клетки.

Всяка секунда в организмът ни прониква от външната заобикаляща ни среда информация в обем около 1 ТБт (терабайт) и се отделя точно толкова.

Когато организмът ни не е увреден, съотношението при горните два показателя е равнозначно, но когато има неравновесие, той изпада в дисбаланс:

- т.е. умират повече клетки, отколкото се раждат и организмът ни се стреми да компенсира до определен момент, а след това започва да боледува. Например при активно спортуващи хора – в даден момент, организмът ни започва да страда, защото умират повече клетки при физическото пренатоварване, отколкото се раждат и т.н. …;

- когато приема или излъчва повече информация, отколкото е нормата – по същия начин, организмът ни се стреми да компенсира до определен момент. Например при облъчване с различни честоти, приема на определени храни, химикали и т.н. …;

- когато, човек е разстроен и има нарушено функциониране на различни клетки, органи, тъкани и системи – не се произвеждат нужните му нормален брой клетки. Тогава примерно – енергията или имунитета на организма са насочени към други защитни дейности, а не към регенерацията на нормалния брой клетки и т.н. …

За всяка клетка като материална структура важат четирите типа на взаимодействие между елементарните частици. Всяка клетка узнава мигновено (взаимодействието между електромагнитното и гравитационното полета) – скоростта на светлината на степен 900 млн. (299792,458900000000 км/), състоянието на всяка друга в организма ни, където и да се намира тя. Тона е факт въпреки, че не до всяка клетка стигат сигналите от нервните импулси, както и хормоналните сигнали.

Както твърдят наши учени от БАН, която и да е клетка от организма ни е подложена на всеки 24 часа от минимум 10000 атаки с цел увреждане или предизвикване на мутации. Как ли и по какъв начин, организмът ни успява да предотврати и да не допусне увреждането на всяка клетка. Всяка клетка през живота си може да получи над 70000 повреди.

Именно поради това, не смятаме, че фармацевтичните компании ще фалират някога, но лично според нас не следва ли да се преквалифицират в производството на препарати, които да стимулират организма ни самичък да си произвежда необходимите му вещества с цел излекуването ни. В човешката ДНК има три милиарда базови двойки, всяка от които съдържа един от четирите нуклеотида (обозначени като Аденин, Гуанин, Цитозин и Тимин). Така общото количество информация, която може да се съдържа в човешката ДНК, е четири на степен три милиарда.

Клетките могат да съхраняват не само генетична информация. През 2017 г., учени от Харвардския университет демонстрираха първата "молекулярна записвачка", като са записали видео в истински, живи ДНК клетки от Ешерихия коли, съобщи Сет Шипман. Чрез метода за редакция на гени CRISPR те са успели да запишат върху ДНК на бактерията галопиращ кон, т.е. кадри от първия мултипликационен филм. След няколко стотин деления на бактерията, записаният филм е възпроизведен на 92%.

Малко от гражданите на България са наясно с гореизложеното, но за да Ви улесним в тези изчисления, ще направим следното сравнение:

От техническа гледна точка най-съвършен е американският суперкомпютър Summit, който е създаден в САЩ и функционира от юни 2018 година.* Разработен е от IBM и ORNL. Обема на оперативната му памет достига 150 Петабайта (1015 байта). Лидерът и до днес Summit работи в Националната лаборатория Oak Ridge на САЩ, в щата Тенеси, и има мощност от 148.6 петафлопса. Окабеляването му е – 217 км. Съставните му 4608-те сървъра IBM Power Systems AC922 заемат площ, еквивалентна на площта на две баскетболни игрища. В състава на тези сървъри влизат 9216 броя 22-ядрени процесори IBM POWER9 и 27 648 графични процесори NVIDIA Tesla V100. Всеки възел съдържа над 600 GiB кохерентна памет (High Bandwidth Memory и DDR4 SDRAM), която се адресира до всички CPU и GPU, плюс 800 GB енергонезависима памет, която може да се използва като пакетен буфер или като разширена памет. Процесорите и видеокартите се свързват чрез използването на шина NVLink. Това позволява да се използва хетерогенен изчислителен модел. Всичко това се поддържа в работен режим като се охлажда от система, в която циркулират 15150 литра пречистена вода. Използваната от суперкомпютъра Summit енергия би стигнала за снабдяване на 8100 средностатистически жилища.

Към февруари 2020 г. в света е имало 483 броя суперкомпютри. Разпределението им по държави е следното: Kитaй – 206, CAЩ – 124, Япoния – 36, Beлиĸoбpитaния – 22, Гepмaния – 21, Фpaнция – 18, Xoлaндия – 9, Южнa Kopeя – 7, Иpлaндия – 7, Kaнaдa – 6, Индия, Итaлия, Aвcтpия по 5 във всяка от тях, Pycия, Πoлшa, Cayдитcĸa Apaбия – по 4 във всяка от тях. Общо – 483 суперкомпютъра има в света към януари 2020 година. Към днешна дата, в Китай те са вече – 227 броя.

Към настоящия момент е установено и доказано, че по-съвършен и мощен информационен носител от човешкия организъм (оприличен, не на суперкомпютър, а на Разум) няма и не ще има поне през следващото столетие, та дори и през следващите петстотин години. За съхраняването и обработката на наличната на Земята компютърна информация се изразходват 2% от световната електроенергия, за чието производство се отделят в атмосферата около 3% от вредните емисии.

В същия момент най-фино и съвършено устроено същество на планетата ни, се манипулира с всякакъв род честоти, химикали и с какво ли не друго. Много от нас го възприемаме като нещо нормално и не му обръщаме никакво внимание, защото не осъзнаваме какво става с нас и покрай нас самите, но до кога ли?

Най-непретенциозното и съвършено същество не използва такива енергийни ресурси и не се ползва с такова внимание, почит и уважение от страна когото и да било, защото е длъжно само да се бори за нормалния си живот и съществуване. Непрестанно някой се опитва да го трови, облъчва и тормози за да мутира, и с цел може би да го унищожи.

Отдавна ни е известно, че 99% от всички живи същества се състоят от 12-те от най-разпространените минералните елементи, влизащи в състава на първите 20 елемента от периодичната таблица на Д.И. Менделеев. От 92 срещащи се в природата елементи, 81 са открити в организма ни. При това 15 от тях (желязо, мед, силиций, йод, никел, цинк, кобалт, хром, молибден, литий, ванадий, селен, флуор, арсен, манган) са признати за жизнено важни и необходими. Четири други (кадмий, никел, рубидий, олово) са кандидати да влязат в групата на жизнено важните елементи.

Теорията за изпреварващо отражение на действителността е научно постижение, разработено от П.К.Анохин, за да се разкрие естеството на жизнената дейност на организма на човека. Това е дало основание да се разработи апаратура, с която могат да се диагностицира :

- първопричината за почти всяко заболяване;

- какво е здравословното състояние на всеки пациент към момента;

- каква е генетичната му обремененост;

- кой паразит (вирус, бактерия, гъбички и др.) е активен и кой е пасивен;

Могат да се определят, но към момента не се ползват в медицинската практика (защото някои „учени” не желаят да се откажат от достигнатото от тях към момента) следните показатели :

- Резерви на адаптация на всеки организъм ;

- Биологичните индекси на всеки пациент ;

- Степени на стареене на организма ;

- Степента на изтощение на имунната и др. системи, и жлезите с вътрешна секреция и др. …

По медиите почти през цялото денонощие се коментира кой кого трови и замърсява околната среда, и т.н. …, но КОЕ И КАК УВРЕЖДА ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ НЕ Е ПРЕДМЕТ НА ОБСЪЖДАНЕ, а може би не е толкова важно за читателите, зрителите или слушателите.

Поне ние, от националната пациентска организация „ИНФОЗДРАВЕ”, лично не сме видели някой с длета, тесла, чук и пирони, всякакъв род химикали на базата на киселини и основи, с пробивни и режещи машини да коригира, усъвършенства и манипулира компютърните и цифрови конфигурации и системи.

Но, защо ли върху най-съвършения суперкомпютър (ЧОВЕКЪТ) това е допустимо и най-важното признато, и разрешено като единствено, и правилно въздействие върху организма ни. Лекуващите продължават да се предържат към остарелите догми и постулати, заложени в медицината преди десетки и стотици години.

Новите и официално признати постулати от физиката, химията, биологията и др., свързани с тях научни дисциплини, не се признават и прилагат в настоящата медицината, защото не са потвърдени от някои „научни среди“ и минали през „клинични изпитвания“. Клиничните изпитвания в повечето случаи са провеждани сред групи от хора, които са с различна генетична база, социум и различни патологии от тези, върху които се прилагат медикаментите.

Докога ли медицината ще продължава да се подчинява на догмите и разбиранията от миналото и да възприема човек само като вещ (предмет), т.е. само като една от формите на материята, а другата - полевата не я признава или по-точно я отхвърля.

И това става в момент, когато има реална възможност да се пребори и с ПАНДЕМИЯТА от Ковид-19, но явно има не заинтересовани от това на възраст хабилитирани лица.

241 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page