top of page
Търсене
  • Снимка на автораMomchil Kolev

Природата и здравето на човек

Вълната на Шуман това е пулса на Земята. Ние се раждаме в прегръдките на тази вълна, живеем през целия си живот с нея и умираме с нея. Тя се явява едва ли не нашата природна „втора майка“. Тя се грижи за нас, за да синхронизира дейността на всички наши клетки, органи и системи, включително и в момента по време на пандемията „Ковид-19“. Шумановият резонанс държи в норма информационното ни поле и се грижи нормално да функционират седемте ни защитни отбранителни системи на организма ни – защитата на генома ни (ДНК и РНК), ангиогенезата, микробиома, регенерацията, имунитета ни, първичната съдова система, интелекта или разумът ни.

Нашите дядовци и баби се възползваха изцяло от нейното лечебно действие, защото ходеха боси или с цървули, налъми и кожени обувки от гьон (телешка кожа), като вълната е преминавала през тях и е структурирала организма им. Предците ни бяха по-здрави, по-смели, по-силни и издръжливи от съвременниците ни.

Тази вълна регулира и вкарва в биологична норма човешкия организъм след като премине през тялото ни от краката към главата.

В момента тя не е в състояние да премине през новите синтетични материали (подметките) на обувките, през строителните материали, асфалтови и други покрития. Живеейки в новите строителни бункери (съвременните градове) ние сме лишени от възможността вълната на Шуман да преминава през нас, като навремето предците ни са живеели в кирпичени къщи и са били постоянно изложени на нейното въздействие.

При възможност всеки от нас следва да се събува бос и да се разхожда поне по 30 минути на всеки три дни особено напролет, през лятото и на есен. Вълната на Шуман е една от предпоставките за нормална дейност на оргазма ни. Тя поддържа добрата защита на нашето тяло, държи имунната ни система в норма и не позволява тя да се изтощава. Ако повече от месец не сте изложени на нейното въздействие човек става раздразнителен, изнервен, започва да губи координация, като има описани в медицинските журнали случаи когато едната половина на мозъка преустановява дейността си. Абсолютно е доказана връзката между Вълната на Шуман и епифизата (жлезата, която регулира дейността на останалите жлези с вътрешна секреция). Епифизата произвежда два от основните хормони в човека, а именно мелатонина (произвежда се основно през нощта от 24,00 – 4, 00 часа) и серотонина. При липсата на мелатонин силно страда тялото и психиката ни и липсата му води до много на брой заболявания, за които някои от лекуващите Ви дори и не подозират!

140 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page