top of page
Търсене
  • Снимка на автораMomchil Kolev

Нова медицина срещу нелечими заболявания

Артистката Милена Фучеджиева при Георги Любенов :

- Лаборатории и лаборанти не могат да тестват цяла България с тестовете ;

- Сестрите облечени в чували ;

- Труповете стоят в къщи в Испания, като хората спят навън ;

- Самодисциплина и нищо друго .

През 1908 година в град Стокхолм, Швеция, големият руски учен Иля Мечников и германецът Пол Ерлих са отличени с Нобелова награда за сензационно откритие.

Вчера никой не знаеше за това, но днес целият свят научи за 12-та система на нашето тяло - Системата за саморегулиране и самовъзстановяване.

Това е имунната система!

Когато дали думата на Иля Мечников, той казва:

„Всички които сме се събрани сме професори, академици, но всички ще умрем от едно недъг - ОТ невежеството. И това ще се случи преждевременно толкова скоро, на колкото изглежда всеки един от вас! ”

От този ден са изминали повече от 112 години ...

И с този ужасен недъг, човечеството все още не се е справило. Както умирахме и преди, и сега умираме от това. От незнание и невежество. А то се лекува.

Мисията на нашия екип е да обучава и просвещава хората за това колко невероятно грамотно сме създадени и имаме това, което може да ни помогне да се справим с каквато и да е болест!

Едното е нашия имунитет!

Имунната ни система е продукт на 400 млн. години еволюция. Доверете и се! Тя знае какво, как и защо ни трябва!

Имунните клетки се създават по формулата „23 хромозоми на баща и 23 хромозоми на майката“, не можете да ги купите в аптека, те са индивидуални и интелигентни.

Всички лекари, от които се нуждаем, са вътре в самите нас.

Системата ни за самовъзстановяване и саморегулация е уникална при всеки от нас. - Конфуции – шест века преди нашата ера.

Хипократ – 4 век преди нашата ера.

Д-р Гален във втори век от новата ера си е изобретил инструмент, с който успешно е оперирал катаракта. Той не нарича медицината наука. Той счита, че тя е една мокроскопична частица от биологията.

През Седми век е написан Корана. Там пророка Мохамед описва това, за което на учените Лилънд Хартуел, Тим Хънт и Пол Нърс през 2001 г. е връчена Нобеловата награда по медицина, а именно „За откритията на циклините и циклин-зависимите кинази, като централни регулатори на клетъчния цикъл.”

Когато нашите учени проумеят, изучат и практикуват, че на всеки микрон около и в нас има десетки хиляди микроорганизми, едва тогава хората няма да боледуват и страдат от такива частици като коронавируса Ковид-19.

В 980 год. се е родил Авицена (лечител, поет, лекар, астроном, математик д една дума светило на своето време). Още тогава той е посочил, че хората се излекуват сами въз основа на системата им за само излекуване и само възстановяване.

В 1674 започва лекарствената медицина. Дори и сега всеки нормален човек като прочетете фармацевтичните описания на медикаментите като странични действия и противопоказания започва да се замисля – „Абе, доктора какво цели като ми е предписал този препарат, какво иска да ми направи?”

Официалната (базирана на доказателства) медицина и алтернативната (често наричана Комплементарна или допълваща медицина) медицина се развиват много бързо, както методологически, така и по отношение на хардуера, и въпросът как да ги използваме съвместно става все по-важен. Това се дължи и на факта, че представителите на официалната медицина все повече възприемат и прилагат холистичния подход при избора на терапия, а представители на биорезонансната терапия използват постиженията на официалната терапия в модифицирана форма, например използването на електронни копия на лекарствени продукти.

Първият много важен проблем е определянето на диагнозата. В някои случаи симптомите на пациента могат да бъдат интерпретирани по различни начини. Това се потвърждава от различни статистики. В този случай има значителни разлики в диагнозата във всяка от тези две области.

Вторият проблем е разликата в поставянето на целите. В повечето случаи официалната медицина има за цел да премахне симптомите на заболяването и в същото време има силна специализация на терапевтите (уши, нос, гърло, урология, кардиология, ортопедия, ендокринология и др. и т.н.). Въз основа на холистичния светоглед, енергийната информационна медицина търси и лекува причините за функционалните разстройства. Разбира се, могат да възникнат конфликтни ситуации, но с правилния подход, особено с правилното разбиране на ползите от всеки метод, можете значително да подобрите качеството и резултата от лечението на пациента и да намалите времето и материалните разходи от лечението.

Основно се занимаваме с три ситуации:

1. Пациенти, лекувани от официални лекари, но успехът е лош. Понякога те вече са достигнали критично състояние и не виждат изход. Или са чували за други възможности и биха искали да използват допълваща и енергийна информационна медицина като допълнение.

2. Пациентите по някаква причина се колебаят да отидат в болници и клиники, доверяват се на методите на енергийната информационна медицина и имат знания в тази област.

3. Пациентите съзнателно се опитват интензивно да използват оптимално положителните методи и на двете.

Разбира се, трябва да положите усилия, за да гарантирате, че и двете възможности са споделени, за да създадете оптимални условия за възстановяване на здравето. След това ще видите възможностите, които предлага такъв общ подход.

Оптимизация на хомеостазата

При всички заболявания е важно да се провери енергийното състояние на организма при първото посещение (извършване на квадрантни измервания и пълна сегментарна диагностика). Анализирайте всички получени данни според фантомите и вербалните характеристики. Това ще предостави ценни данни за състоянието на хомеостазата:

• Състояние на енергийната система

• Състояние на отделните органи и системи (по-специално дълбочината и вида на функционалните нарушения)

• Динамика и ниво на регулиране (особено коефициент на нестабилност)

• Възможен психосоматичен стрес

• Интегралните фактори се вземат внимателно предвид.

В бъдеще ще бъде полезно да повторите това измерване, като инвертирате всички донесени лекарства (алопатични, различни билкови лекарства, китайски и други лекарствени продукти и др.).

Сега трябва да обсъдите с пациента какво сте видели, да проведете диалог и да му представите на възможно най-прост език, състоянието, който сте измерили от гледна точка на енерго- информационната медицина.

Следващата стъпка се състои в това да се идентифицират необходимите данни, използвайки Вегетативно Резонансния Тест на IMEDIS. Това е важно строго индивидуално измерване (различни параметри за всеки пациент). Задължително е да проверите въздействието на околната среда, нивото на психосоматичното състояние, патогенните паразити, наличието на злокачествено заболяване, вътрешната радиоактивност и 3-5 параметъра, които ви се струват важни (например токсичност !!!!!!!!! !). Още един кратък диалог с пациента

За всички заболявания е важно да се извърши обща проверка на състоянието на клетъчната функция, дисфункция на генома, оценка състоянието на хромозомите, състоянието на чакрите и наличието на енергийни блокажи!

Сега изслушайте оплакванията на пациента и проверете внимателно диагнозата му, като използвате тестовите параметри (нозоди) от IMEDIS. Вижте резултатите от официалните констатации на пациента.

Всичко това отнема средно 20-30 минути.

Първа терапия

Независимо от диагнозата на пациента, първата терапия трябва да възстанови енергията, да оптимизира хомеостазата на клетъчно ниво и да извърши основен дренаж, при което максимално се стимулират възстановителните механизмите на организма. (например силни отклонения от нормата и т.н.).

На практика този общ тест може да бъде направен още по-надежден, по-бърз и по-ефективен, ако използвате някои ампули IBU и препарати Medpharma като филтри. Освен това могат да се използват оригинални препарати в ампули, както и техните електронни копия.

В този случай тестването на препаратите не трябва да се извършва директно, а чрез филтър. Електронните копия на IBBU препаратите се използват като филтри: ДНК, ензими, гуанин, цитозин, тимин, аденин. И като втори филтър се проверява оригиналната ампула "Космическо лъчение".

През последните години представях различни терапевтични методи, които се основават на холистични идеи: клетъчна терапия, активиране на имунната система, Енергиен баланс, елиминиране на токсини, елиминиране на патогенни паразити, методи за възстановяване на генома, изравняване на превключвателната функция и стабилизиране на симпатиковата и парасимпатиковата нервна система, използване на космическата информация, разнообразни методи за контрол на психиката на пациентите, огромните уникални възможности на индукционните програми и много повече от възможността в нашата система IMEDIS. Ние активно използваме всички тези методи, когато работим с пациенти от втора, а понякога и трета група.

Но днес обсъждаме ситуацията, която се развива при работа с пациенти в първата група. Това са предимно пациенти със сериозни заболявания и тежки функционални нарушения, които се лекуват с официални медицински методи и имат много сериозни отрицателни ефекти. Това са не само мощни алопатични лекарства, които помагат и унищожават едновременно, но и редица хирургични и диагностични методи (различни експозиции, компютърно-магнитен резонанс или рентгенова томография, скопия на дебело черво и гастроскопия, изследвания на щитовидната жлеза и панкреаса и др.), включително защита и лечение на вътреболнични бацили.

Възможностите на биорезонансни методи за облекчаване на болката, рехабилитационна терапия при инсулти и инфаркти, както и за премахване на алергични и възпалителни процеси заемат специално място. При избора и поносимостта на алопатични лекарствени продукти може да се окаже голяма помощ при лечението на ставите. Биорезонансните методи предоставят ценна помощ за наблюдение на психосоматичното състояние и коригиране на психичното отношение на пациента.

Ситуации, при които биорезонансът, свързан с терапията, е особено успешен:

• Фрактури, заздравяване на рани, следоперативна подкрепа

Дългогодишният опит показва, че в тези случаи използването на методи за биорезонансна терапия е много ефективно както локално, така и за цялото тяло. Зарастването на костна и съединителна тъкан се ускорява чрез използване на текущия EPT с индуктор. В системата има много подходящи честоти. С класическите 8.6 Hz и 92 Hz можете да съкратите времето за носене на гипс с 1-2 седмици.

Индукционните програми допринасят за облекчаване на болката (напр. P4, P29 и редица единични честоти от раздела на EPT „Програми TENS, Механизъм за пътя на болката“). Използването на различни лекарства за омекотяване и бързото заздравяване на белези е много важно. Класическите пет BRT стратегии предлагат възможности за общо укрепване и почистване на тялото и за възстановяване активността на увредените мускули.

Общата мобилизация и отстраняване на блокади с използване на универсални честоти ускорява рехабилитацията. Успокояващата и пълна хармонизация се постига с честоти 432Hz и 528Hz. И много още от богатия арсенал от възможности на IMEDIS. Понастоящем особено важни са профилактичните възможности на IMEDIS при инфекции с вътреболнични микроби.

• Сезонни алергии, остри алергични състояния, астма, заместване на кортизон

Има три фактора, които могат фундаментално да променят ситуацията: десенсибилизация, цялостно прочистване на тялото и засилена адаптация и тренировка на тялото, за да се справи с ефектите на нежеланите патогенни фактори. Коригирането на функцията на генома, укрепването и хармонизирането на имунната система е много ефективно. В допълнение към алергените, налични в селектора и функциите на десенсибилизация, можете да използвате IMEDIS за изследване на ефектите на външните алергени в околната среда.

• Заболявания на ставите и гръбначния стълб

От многото възможности на IMEDIS бих искал по-специално да спомена използването на свойствата на сутрешната урина при пациенти чрез биорезонанс, за да се спре разрушителното въздействие на артритните и артротичните състояния и да се намалят и премахнат негативните ефекти на алопатичните лекарства (кортизон, метотрексат и др.).

• Проблеми с ухото, носа и гърлото

За тези функционални нарушения като придружаваща терапия, дейността на 5-та и 6-та чакри трябва да бъдат проверени и стабилизирани. Терапиите за почистване от бактерии, гъбички и особено хламидии са от голяма помощ.

• очни заболявания (глаукома, катаракта, страбизъм и др.)

За терапия използваме предварително приготвени капки Euphrasia от Weleda или Okulokheel от Heel, върху които записваме лекарството по време на терапията. Редовната възстановителна терапия с особено силен дренаж забавя значително зрителното увреждане. Ако лазерната терапия се проведе от лекуващите лекари, тя трябва да се провежда много внимателно, само за да се въведат твърде силни и не органични вещества в лечебния цикъл.

Можем да се справим добре със страбизъм, ако операцията не се извърши. Това обикновено е психосоматичен проблем, особено наличието на проблеми в пренаталната фаза. Програмата за корекция на генома също работи добре. Но когато е извършена операция, нашите възможности са малки.

• Разнообразие от метаболитни синдроми до диабет.

Това е сложна тема, но е особено важно предвид обострянето на това заболяване. При диабет тип 1, особено при деца, ежедневното приложение на инсулин може да бъде значително намалено. При диабет тип 2 чрез прилагане на БРТ могат да бъдат намалени и дори елиминирани въздействията. Това обаче е друга тема, която изисква специално време.

• Всички заболявания, свързани с паразитна патогенеза.

Всички стоящи на разположение възможности, водят до отлични резултати. Тук трябва да помним, че в добре функциониращо човешко тяло трябва да съществува симбиоза между всички видове паразити и човешкото тяло от една страна и между паразити помежду си, от друга. Класически пример: Candida и Mucor rasemous. Унищожавайки един паразит, ние стимулираме възпроизвеждането на втория.

По-специално изтъкваме силните възможности на IMEDIS терапията за вирусни инфекции. Силни и бързи резултати се постигат с резонансна честотна терапия (виж таблицата по-горе).

• Хронични и остри възпалителни процеси

Възможностите за IMDIS терапия са огромни. Тук можете и трябва да работите индивидуално в зависимост от проблема и бавно да постигнете по-голяма хармонизация на всички процеси в организма. Много е подходящо да се прилага общата основна терапия, спомената по-горе. Една от целите е да се отучат хронични пациенти от продължителната употреба на кортизон и други силно разрушителни алопатични лекарства.

• рак

Резонансната терапия е особено важна тук. При едновременно лечение терапията за елиминиране на токсините е от голяма полза както след всяка химиотерапия и лъчение, така и след компютърен магнитен резонанс или рентгенова томография. За целта използвайте режима за бързо търсене, който съдържа както лекарства от селекторната, така и резонансната честоти. В същото време трябва да се извърши общото укрепване като се използват всички известни методи. Задължително е да се използва временна модулация с честота 22,5 Hz, с универсални честоти (2,5, 7,5, 10,00, 12,5 и 36 Hz) и основна честота на Шуман от 7,83 Hz.

Групата на резонансните честоти трябва да включва тестваните честоти за елиминиране на токсините (E33, E36, E140, E171, E349), симпатиковите и вагусните (функция) (65Hz, 92,5Hz, 99Hz) и тестваните честоти на стабилизиране на генома , При контакт с пациента за първи път е необходимо да се провери работата на митохондриите и състоянието на хромозомите и, ако е необходимо (което почти винаги е свързано с рак), да се въведе тестваните тук честоти. В същото време трябва да се въведат електронни копия на състоянието на клетките (Guna), тествани от селектора, подходящи препарати от групата IMEDIS и групата ROSTOK (специални SOM есенции). Има богат опит в подкрепата на класическите методи (химиотерапия, хирургия, лъчетерапия) за лечение на рак с методите на BRT, които значително подобряват състоянието на пациента.

В началото не трябва да се избират електронни копия на нозоди или да се поставят химиотерапевтични лекарства в инверсията! Все пак има смисъл да се използва органопрепарат на особено увреден орган. През втората половина на тази терапия трябва да бъдат включени дренажни препарати, които са оптимално подбрани за този пациент. Сегментната диагностика в края на тази терапия ясно показва динамиката на последващите процеси. От първата среща с пациентите трябва да се опита да разбере психическото състояние на пациента и да разработи концепцията за психосоматична поддържаща терапия.

В противен случай резултатите от усилията както на водещата терапия с официални методи на Мелицин, така и на нашата съпътстваща терапия могат да се окажат слаби. Имаме огромни възможности за това. Най-ефективни бяха Био-осцилаторите и Плексите Guna, психосоциалните препарати на Medpharma, Системните Духовни Адаптанти и много други. Класическите цветя на Бах са много добри за намиране на проблеми, но може да не са достатъчни за придружаващата терапия.

При придружаващата терапия при всяка среща трябва да се проверява малигнеността на организма. Най-бързият и най-добрият начин е да се провери динамиката на развитието на рака, като се използват три параметъра. Това е в селекторния раздел „Други препарати, онкология и онкодиагностика“ - наличието на тумор в различни потенции и в теста за онкологичен тест на VRT-Imedis „Абсорбция на възпалителни сигнали около карциномната тъкан“, „Абсорбция на злокачествени сигнали от разпадащи се клетки на карцинома“, „Трансформация на Сигнал за карцином от мек до твърд "," Пред-онкологично изследване (степен на пред-онкология) "

• Множествена склероза, ALS, различни мускулни разстройства

Съпътстващата терапия има за цел да премахне различни токсини и да коригира състоянието на генома. Често използване на индукционни програми (основно това са програми P15, P17 и P16 и по-специално P20) за премахване на стари блокажи, особено пренатални. Постоянно укрепване на имунната система по време на всяка терапия, за да се стимулират мускулите като цяло и локално особено отслабените мускули чрез индуктора.

Бързото развитие на неврологията през последните години се отрази в IMEDIS. Това са предимно използването на индукционни програми и поддържане на пластичността на мозъка с обширните функции на Медфарма. Това е не само премахване на парезата, спастичността, възстановяването на мускулите, но и забавянето на стареенето, връщането на говора и специалните аналитични умения, увеличаването на концентрацията, увеличаването на учебните функции и развитието на скритите умения.

В краткия доклад е просто невъзможно да се споменат всички страхотни методи, които са от полза дори при придружаващата терапия IMEDIS. Но в крайна сметка някои предупреждения.

Призив за повишено внимание

Наблюдаваното сближаване на класическата медицина и енергийната информационна медицина носи някои опасности. Сериозен пример е използването на микроимунотерапия. Енергийната и информационната медицина показва от преамбюла си, че имунната система трябва да бъде подкрепена много силно. В този случай тялото намира оптимални начини за възстановяване на здравето.

Някои методи на официалната медицина се опитват едностранно да укрепят отделните части на тази сложна система и да отслабят ефектите на другите й елементи за по-силна борба с определена болест. Това понякога може да бъде оправдано за кратко време, но използването на методите на IMEDIS за хармонизиране и укрепване на имунната система в същото време може да доведе до сериозни и опасни смущения в ефектите на имунната система. Това включва и някои хирургични техники за отстраняване на увеличени лимфни възли.

Други възможни несъответствия могат да възникнат при едновременната употреба на локални активни вещества (хормони, фактори на предаване, интерлевкини и др.), При което се забравя, че регулацията и контрола на всички телесни системи винаги имат обратна връзка и са подчинени на определена йерархия (кибернетика на живите организми). Напротив, усилията на енергийната информационна медицина се опитват да вземат предвид тази йерархия. Имплантите са често срещан пример. Укрепването и хармонизирането на имунната система означава, че имунната система се бори още по-добре с всички „непознати“ в тялото и се опитва да елиминира имплантите. Последствията могат да бъдат тъжни. Следователно трябва да има взаимна информация за методите, които се използват от двете страни при един и същ пациент.

И това не е всичко. Работата с централната нервна система с редица психични, психосоматични и неврологични разстройства, използващи и двата медицински метода, също може да има противоречиви ефекти.

Семинарът предлага някои примери за комбинираните ефекти на двата метода на експозиция, които се възползват от тази съвместимост. (около 20% от времето). По-голямата част от времето ще бъде посветено на прилагането на метода за хармонизиране на хромозомите, който е най-важен за развитието на концепцията за терапия според принципите на холистичния светоглед. Прилагането на този метод използва съвременни генетични идеи за развитието на живи организми. Ние сме много добре оборудвани с тези умения и ще се опитам да представя първите експерименти на тази употреба, които са идеално свързани с идеята за ядрото на терапията и могат лесно да бъдат приложени в нашата система IMEDIS. Говорим за лечението на тялото с метода на хармонизиране (възстановяване) на хромозомите.

В катедрата за усъвършенстване на лекарите в Русия са създадени специализирани курсове по биорезонансна терапия. Лекарите, завършили тези курсове, получават държавна диплома по образец.

В момента АПК успешно се използва във всички напреднали болници и клиники в Русия, Украйна, в много страни от Европа и Азия (Германия, Англия, Австрия, Израел, САЩ, Канада, Гърция, Италия, Япония, Египет, Полша, Сърбия, Литва, Латвия, Естония, Турция, Узбекистан, Китай, Азербайджан, Румъния, включително и в България и др.). Официални представителства с обучителни курсове има разкрити в ЕС – Австрия и Полша, Япония, Украйна и др.

От какво се състои заобикалящия ни свят и човешкото тяло? - …

Колко и каква информация се съдържа в организма ни? - …

Каква е връзката между кожата и нервната система на човека? - …

Ектодермата е външния зародишев лист на ембриона в ранните етапи на развитие. От ектодермата се образуват кожният епител, нервната система, сетивни органи, предните и задните отдели на червата, тоест всички органи, свързани с външния свят или изложени на неговото въздействие (тя образува външната повърхност на човек, която може да бъде представена под формата на тръба). Тя е най-малко важна и затова представлява сама по себе си нашия първи слой.

Принципът на работа на апаратно-програмния комплекс (АПК) се основава на свойството на всички живи организми да излъчват електромагнитни вълни (ЕМВ) в околната среда.

Оказа се, че обхвата на ЕМВ на всички видове живи организми са различни един от друг. Учените са намерили начин да измерват EМВ на вируси, микроби, глисти, гъбички и ги въведоха в програмата на АПК .

При диагностициране на пациентите се използва тяхна биологично активна точка (БАТ). Известно е, че такива точки са свързани с всички вътрешни органи. Пример – Eлектромагнитните вълни на паразитите се изпращат на свой ред през точка на пръст от ръката на пациента до организма на пациента. Ако в организма на пациента има диагностициран паразит, вълните съвпадат, което се отразява и регистрира от компютъра.

Идентифицираните паразити (бактерии, вируси, гъбички, хелминти и др.) могат да бъдат унищожени с помощта на АПК . За да направите това, обратната вълна на предвидения за унищожаване паразит се изпраща адаптирана до тялото на пациента. Например, ако вълната на глисти (аскари) е плюс 25, тогава вълната, която унищожава този кръгъл червей, ще бъде минус 25.

Обратната адаптирана вълна постепенно гаси вълната на паразита, извеждайки я до нула, т.е. го убива. Освен това, под въздействието на резонанса, паразитът се разрушава на парченца. Освен това тази процедура е безвредна за човека, защото вълна, която убива, например, кръглия червей действа само на аскара. Тя не действа върху други червеи, микроби, вируси, гъбички или човешки тъкани, органи или системи, защото те имат съвсем различна своя специфична вълна.

Още преди повече от 30 години в списанието «Наука и Живот» пишеше, че физиците работят с молекули и атоми, а лекарите не могат да излекуват сърцето на даден болен пациент. През това време се появиха нови лекарства, диагностични и терапевтични устройства и апарати – ултразвук, компютърна томография, ядрено-магнитен резонанс, ендоскопия и др. Но досега хроничните заболявания на сърцето и другите органи не се удава на традиционната медицина да бъдат излекувани напълно!

В тази статия беше написано, че само когато физиците се обединят с лекарите, ще настъпи ерата на сериозните успехи в медицината. АПК е именно продукт на подобно сътрудничество. Всяка година се провеждат международни конференции и симпозиуми на лекарите, работещи с този апаратно-програмен комплекс (АПК).

Месец преди всяка годишна конференция, лекарите изпращат на организаторите статии за годишната им работа и някои новости в дейността им с този вид апаратура. От тези статии се вижда, че в момента АПК се използва от лекари на почти всички специалности. С този апаратно програмен комплекс за биорезонансна диагностика и терапия работят опитни лекари (от професори до обикновени лекари). Сред тях има терапевти, хирурзи, педиатри, гинеколози, невропатолози, фармаколози, стоматолози и много други. Използват се и от онколози, офталмолози, ендокринолози, вирусолози, дерматолози, кардиолози и др. В резултат на това е възможно да се излекуват много заболявания, които и все още се считат за нелечими от традиционната медицина. Специалистите наричат АПК – медицината на 21 век.

В момента софтуерният пакет на АПК разполага с десетки допълнителни лечебни апаратури за индивидуална практика. А основният софтуерен пакет се нарича АПК „Expert”. През април 2015 г. екипът на разработчиците на тази апаратура проведе XXII международна конференция на тема „Теоретични и клинични аспекти на използването на биорезонансна и мултирезонансна терапия” в дома на учените на Руската академия на науките. Започвайки от 1996 г., международният екип от учени всяка пролет се събира и обсъжда нови постижения на Центъра и лекарите модифицират своето оборудване, към което годишно се добавят до минимум 500 нови резонансни честотни програми.

За да се убедите, че изследователският екип на АПК решава не малко сложни здравословни задачи, ще ви дам един диагностичен пример, тест за определяне на морфологичната структура на клетката на организма в различно състояние в здраво и болно състояние в реално време.

Тестът се провежда чрез измервания на една произволна точка (БАТ) на пръста на пациента. Към контура за обследване се подключва честотата на хомеопатичният препарат Hekla Lava* и Acidum fluoricum** в различни сили са свързани към измервателната верига. Всяка потенция (разреждане, дозировка) на препарата показва наличието или отсъствието на определени проблеми в клетката. Тестът ви позволява да оцените биоелектронните механизми за контрол и управление на междуклетъчните и вътреклетъчните процеси.

Всеки препарат съответства на една група морфологични скали.

Представената скала за диагностичен тест с различни електронни потенциали на препарата Hekla Lava характеризира следното:

- състояние на тъканите, интерстициална микросреда;

- състоянието на клетъчните мембрани и тяхната функционална активност;

- състоянието на трансмембранните процеси, състоянието на йонни помпи, по-специално калиево-натриева помпа, потенциално зависимите химически контролирани йонни канали и други:

- модулация на междуклетъчните токове на отделни клетки;

- състоянието на специфичните рецептори на клетъчните мембрани и др.

Диагностичната скала, представена от различни електронни потенции на препарата Acidum fluoricum, характеризира състоянието:

- вътреклетъчна цитоплазма с ретикулома;

- комплекса или апарата на Голджи;

- клетъчните органели (митохондрии, ендоплазмен ретикулум, апарат на Голджи, лизозоми и пероксизоми, везикули, рибозоми и др.);

- структурни елементи на клетъчното ядро (митохондрии, ДНК, РНК);

- вътреклетъчен метаболизъм.

Потенцираната серия от тези хомеопатични лекарства е структурирана по следния начин:

1. Разрушително действие Acidum fluoricum се проявява максимално във фита*** - материалните дози на препарата и постепенно намалява, превръщайки се в противоположното му в изграденото начало. На структурно ниво това се изразява в хиперпластични процеси, които по-късно на нивото на високите потенциали преминават към неконтролиран злокачествен растеж. В средата за определени потенции има равновесие, което ще бъде норма.

2. Хекла лава на нивото на фита има максимално разрушителен ефект върху междуклетъчната среда и върху клетъчните мембрани. След това идва постепенно снижаване до нормата и преход на противоположното начало с прехода на хиперреакция (възпаление). На нивото на клетъчните мембрани с техния рецепторен апарат това се проявява в свръхчувствителност на рецепторния апарат и повишена пропускливост на клетъчните мембрани, което води до алергични и автоимунни процеси в организма.

С по-нататъшно увеличаване на потенциите на Хекла лава се увеличава степента на реактивно възпаление на автосенсибилизацията, алергичните и автоимунните процеси придобиват агресивен злокачествено протичане, достигайки максимум на агресивност и злокачествено заболяване с висока степен на потентциране. По този начин, при тестване, колкото по-далеч от нормата отстои скалата на тестваната потенция в посока на високи и ниски стойности, толкова по-изразени са морфологичните промени, толкова по-тежка е патологията в клетките. И за да разберете този процес, върху кой орган, към теста се подключват заподозрените органопрепарати.

Следващата процедура за тестване на Хекла Лава:

Първата и втората скала показват периинфаркт, третата - тромбоза, 4-тата - състоянието на клетъчните мембрани и състоянието на интерстициалната среда при язви, ерозии.

Петата скала показва калцификацията на процеса. 6-ти, 7-ми и 8-ми за амилоидоза, 9-а за фиброза.

10-та - склероза, 11-та - белези и сраствания, 12-та мезенхимна въглехидратна дистрофия.

13-та - за хиалиноза.

14-та и 15-та - за мезенхимна протеинова дистрофия – фибриноидно подуване (оток).

16, 17 и 18-та за мезенхимна мастна дегенерация.

19 и 20-та - мезенхимна протеинова дистрофия - мукоидно подуване. 21 до 25-та – норма.

26-то - състояние на клетъчните мембрани и интерстициална среда при компенсаторна хиперплазия.

27-то – остро възпаление.

28 и 29 – хронично възпаление.

30-та – алергия без автоагресия.

31 и 32-ра – алергии с риск от автоагресия.

33-та, 34-та и 35-та – автоимунни и автоагресивни процеси.

1-вата, 2-ра позиция от скалата на лака Хекла показва трудни или необратими шествия.

От 12-та до 20-та те показват дистрофия, като степента на обратимост се увеличава. Под нормалната зона за хипо и по-горе хипер посочват къде се отразяват възпалителни, реактивни и автоимунни процеси, когато в последните скали пропускливостта на клетъчните мембрани и чувствителността на рецепторния апарат се увеличават.

Следната процедура за диагностициране на тест по скалата на Acidum fluoricum:

1-ва скала показва некроза. 2-ра исхемия, прединфарктни състояния. 3-то състояние на вътреклетъчни структури с тромбоза. 4-та - язви, ерозия. 5-то състояние на вътреклетъчните структури по време на калцификация. 6-та протеинова паренхимна хиалино-капкова дистрофия. 7, 8, 9 и 10-та въглехидратна паренхимна дистрофия, свързана с обмяната на гликопротеини. 11-то състояние на вътреклетъчните структури с белези и сраствания. 12-та протеинова паренхимна хидропична дистрофия. 13-та протеинова паренхимна възбудена дистрофия. 14-та и 15-та въглехидратна паренхимна дистрофия, свързана с метаболизма на гликоген. 16, 17 и 18 мастна паренхимна дистрофия. 19 и 20-та протеинова паренхимна гранулирана (зърниста) дистрофия. 21 до 25-та – норма. 26-та компенсаторна хиперплазия. 27-и доброкачествени процеси - папилома, полипи. 28-ми - доброкачествени процеси - миома, кисти, хиперпластични елементи при склероза. 29-ти – доброкачествен туморен процес. 30-та – преонкология първа степен. 31-ва пред-онкология на втора степен. 32-ри онкологичен процес insitu. 33, 34 и 35-и онкологичен процес.

В тази скала се предполага:

- 6-та скала е необратима;

- 12-та трудна за преобразуване;

- 13-а в началото обратима, но при напреднали случаи, настъпва клетъчна смърт;

- 19 и 20 - обратими;

- 27 до 29-та патология с пролиферация на съединителна тъкан, без злокачествено заболяване;

- 30 и 31-ва – зона на онкориск с метаплазия;

- 32 до 35-та зона на онкологията с нарастваща степен на злокачествено заболяване и стадий на онкологичния процес. В същото време 32-ият показва началния стадий на явен рак, при който туморът все още не прораства в базалната мембрана на епитела, а се разпространява само по повърхността. Ако по време на тестването са няколко положителни онкоскали, може да се предположи появата на метастази.

АПК дава възможност на всеки лекар да получи отговор на много от въпросите, които го интересуват преди да се наложи да пита пациента за каквото и да е относно посещението му. Използването на този вид апаратура дава възможност

* Хекла Лава (Hekla lava) - Пепел и изстинала лава от вулкана Хекла, който е най-активният вулкан в Исландия. Материалът съдържа минимум 50% силиконов диоксид и 20% железен оксид. Лекарството въвежда Лондонския лекар д-р Уилкинсън, като през 1869 г. в писмо до свой колега споменава патологичните промени в костите на животни (ошипяване), след поредното изригване на вулкана.

** Acidum fluoricum – Химичен произход – флуороводородна киселина.

*** Фита в хомеопатията е хомеопатичен препарат с нулева потенция, предписано въз основа на сходството на патогенезата на лекарството и състоянието на пациента.

148 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page