top of page
Търсене
  • Снимка на автораMomchil Kolev

Какво се случва......?

Относно здравето – осъзнават ли хората, какво става в момента?

Настоящото ни изложение е провокирано от появилите се вече усложнения (силни алергични реакции) от поставянето на предлаганата от Pfizer и BioNTech ваксината и то сред медицински кадри в САЩ и Англия. По данни на The New York Times, CNN, National Health Service (NHS)-England и други източници по света бе съобщено за възникналите усложнения и странични действия на тази ваксина.

Почти никой от изказващите се по националните медии не коментират факта, че при Ковид-19 се изтощава клетъчния имунитет, а се активира хуморалния, според руски, китайски и други учени.

На въпросът – Осъзнават ли хората, какво става в момента? – отговор следва да дадат, както обикновените граждани, а така също и лекуващите ги.

Който има глава на раменете си и елементарни познания за заобикалящия ни свят, самичък ще си даде отговор на следните въпроси, ако – не, ние ще му помогнем :

1. Има ли на света два еднакви човешки организма? – Няма! Едната половина (външен изглед) на тялото ни не е симетрична и еднаква с другата, та едва ли на два различни организма.

2. Има ли на света двама души с еднакъв брой клетки в себе си? – Надали! Никой, та дори и лекуващите ни не знаят колко и какви собствени клетки (над 37,2 трилиона) и какви микроорганизми имаме в себе си, а да не коментираме колко от тях са патогенни и колко от тях живеят в симбиоза с организма ни (над 39 трилиона)! Нашият организъм е холобионт (съвместно съжителство – симбиоза между наши клетки и микроорганизми). Организмът ни вече е съвкупност от множество взаимноизгодни видове. Никъде учащите се не изучават, дори и докторите от колко клетки се състои организма на всеки от нас (установено още преди около 40 години). Така са преценили някои от сферата на образованието, че това не е важно и полезно за хората, но се натоварват умовете на учащите се с какви ли не „знания” – факти и резултати, голяма част от които са отречени вече от науката.

3. Знаят ли хората, от колко и какви клетки се състои организма на всеки от нас? – Лично аз не зная, но предполагам! Съществуват основно два метода за установяване – тегловен и обемен.

4. Колко от нас се съобразяват с факта, че всяка секунда в организма ни умират и се раждат 50 млн. клетки и то при хора, които не се занимават с активна спортна дейност? – много малко от нас.

5. Има ли двама души, които да имат едни и същи заболявания, както едно и също здравословно състояние? – Надали, и няма как да има? Например – тънките черва на северните народи са с дължина около 9 (девет) метра, а нашите са – около 14 (четиринадесет) метра. Микробиомът във всеки от нас е с различен брой и видове микроорганизми. В тялото на неувреден човек, живеят средно около 40 трилиона бактерии (повече от нашите собствени човешки клетки), като повечето от тях се грижат и предпазват нашето здраве. Те не само произвеждат необходими за здравето ни метаболити от храните, които приемаме и доставяме на храносмилателната си система, но и дори участват в контрола на имунната ни система. Микробиомът ни произвежда хормони, които влияят на нашия мозък и социалните ни функции.

6. Знаят ли лекуващите ни, каква е генетичната обремененост на всеки от нас? – Надали! Все още настоящата медицина не изучава и не е запозната с цялостната анатомия на човешкия организъм. Всяка от трилионите ни клетки през живота си получава над 70000 увреждания, като на всеки 24 часа е подложена на близо 100000 атаки, но защитните ни системи не допускат всички те да ни увреждат и предизвикват мутации. Всеки от нас, носи генетична информация още от сътворението на човека до днес, но реално активната неследствена обремененост е от предците ни до седем поколения назад (като повечето от нас, дори не знаят и имената на тези хора). Има обаче още много неизвестни на настоящата медицина факти, като например как се образуват тъканите в човешкия организъм. Все още не са изследвани микростволовите клетки и др. съдържание на Първичната съдова система при човека и нейното значение за организма ни и много други.

7. Има ли едно лекарство, което цялостно да излекува определен човек или група хора, етнос, народ от каквото и да е заболяване, без странични последствия за голяма част от тях? – Поне лично на нас, не ни е известно съществуването на такъв универсален препарат ! И надали в близко бъдеще ще бъде създаден такъв.

8. Има ли някъде изследвания и публикувани данни (включително клинични изпитвания), как едно лекарство действа цялостно върху всички нива на организма ни? – Не ни е известно! Например – една ваксина:

- Колко на брой и какви антигени се вкарват в организма на човек, които тялото ни възприема като чужди тела и неговите защитни системи се активират – за да ги отстранят, блокират и запомнят за срещата си с тях?

- Как я възприема организма на всеки от нас, след като ние, а дори и лекуващите ни не знаят какви увреждания има всеки един от нас на генетично, молекулярно, атомно и на други нива в организма ни?

- Много от пациентите не знаят и не подозират за своето реално здравословно състояние, включително алергични, автоимунни, възпалителни и други заболявания, освен ако не са се обостряли или станали хронични;

- Много от пациентите не знаят и по-скоро не подозират за заболяванията на близките си, защото организмите на повечето от тях се справят сами с определени остри състояния, поради невероятните възможности за защита и регенерация на клетките, тъканите, органите и системите в организма ни;

- Почти всички от пациентите не знаят и не се интересуват от състоянието на собствената си имунна система, степените на изтощение на организма, биологичните си индекси – резервите на адаптация и други;

- Липсват инструкции и указания, как да се отстранят страничните или нежелателни реакции на дадена съставка от предлагания препарат, поради незнанието на реалното състояние на приемащия го пациент;

- Поради непознаването на ваксинирания организъм, никой лекуващ не е в състояние да предвиди до какви реални последствия ще доведе въведения в пациента препарат;

9. Никой, дори и лекуващите ни, не е в състояние да предвиди какви ще са последствията от всяко попаднало в организма му вещество или лъчение. Това е възможно единствено, ако всеки пациент индивидуално се тества по определен допълващ настоящата медицина метод (който за съжаление не се изучава и прилага в момента);

10. Не е ли учудващо – защо в България и в някои други страни от ЕС не се използват методи за установяване заразяването със SARS-CoV-2 още в момента на проникване на вируса в организма ни въпреки, че е възможно. В същия момент се изпълняват разпореждания – да се изчаква развитието на клиничната картина на заболяването и едва тогава да се тества пациента? В този период от около седем дни – от заразяването до развитието на клиничната картина, пациентът е явен заразоносител, но без да подозира сее и разпространява инфекцията без явни клинични симптоми. НОЩ и правителството призовават единствено и само пациентите да се самоизолират и спазват трите „Д”.

11. Предлагат се за масово използване ваксини, без да:

- е известно на производителя и на контролиращите органи;

- са проучени;

- са известни;

- са ясни,

какви могат да бъдат дългосрочните им ефекти (след една година) върху здравето на пациентите. Кой и въз основа на какви ли вътрешни разпореждания е допуснал нарушаване правилата за клинични изпитвания, пускайки за реализация на пазара продукти с нарушена процедура за дългосрочно изпитване за въздействие върху човешкия организъм при различни групи, етноси и др.?

12. България бе една от първите държави, която можеше да тества препарат за превенция срещу SARS-CoV-2, но уви някои решиха, че това не е приоритет за тях.

13. България бе една от първите държави, която можеше да предложи на пазара по света индивидуална информационна ваксина за справяне с настоящата пандемия Ковид-19, но за пореден път – уви.

14. Защо в България не се прилагат при микротромбози в белия дроб, вследствие зараза със SARS-CoV-2 – обдишване с термичен хелий и кислород? – Това е може би начин за отстраняване и предотвратяване на бъдещи дихателни проблеми с белия дроб.

15. Може ли всяка, предлагана на когото и да било ваксина да се тества за индивидуална ефективност, поносимост и дозировка? – Ако се прилагаше от настоящата медицина, тя щеше да изпълни един от основните си принципи – да не вреди върху здравето на пациентите. За съжаление, този метод и факт не се приема като реалност, защото не е включен в списъка за практикуване от СЗО.

Настоящото, бе написано за около половин час и се извинявам на лицата, на които няма да им допадне изложеното по-горе.

102 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page