top of page
Търсене
  • Снимка на автораMomchil Kolev

Има ли на света държава, където се заплаща на лекарите за да не боледуват пациентите им?

В Япония се заплаща на лекарите за да нямат болни пациенти, а в България се заплаща на лекарите за брой посещение на пациент?

Един от най-богатите хора на остров Окинава, Япония е лекар, който няма болни пациенти и държавата за това му заплаща огромни суми в йени.

У нас е обратно, колкото повече болни пациенти, толкова лекарите получават повече средства.

В днешни дни здравната система в Япония е на най-високо световно ниво в много отношения като например средната продължителност на живота, процента смъртност при новородените и малките деца.

Според промяна в Закона за осигуряване при дългосрочна медицинска помощ от 2005г. се поставя специален акцент върху превенцията, насочена към лечение на заболяванията, още в ранен стадий , за да се избегне по нататъшно влошаване, изискващо дългосрочно лечение. Координирането на превантивната мед. грижа се осъществява от обществени центрове за подпомагане.

Не следва да пропускаме факта, че Япония е с най-голямата продължителност на живота, а именно – 83 г. за мъжете и 87 г. за жените.

В някои средства за масова информация си играят на специалисти и коментират, че продължителността на живота се дължало на завишените полови хормони, в други – на храната, трети – социалните взаимоотношения и т.н.

Защо обаче никой не коментира здравните грижи за населението на Япония.

С настоящото изложение започваме поредица от публикации, които са в малко по-различна от общоприетата сфера за информираност на хората относно здравето им на сайта на Национална пациентска организация „ИНФОЗДРАВЕ” - https://www.info-health.org

Там ще узнаете това, което лекарите гадаят и не подозират за Коронавируса Ковид-19, като например, че този вирус атакува хора, на които са блокирани поне половината от седемте защитни отбранителни системи на организма им и много други интересни неща.

12 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page