top of page
Търсене
  • Снимка на автораMomchil Kolev

Има ли значение носенето на предпазни маски?

Едно дете на седем години от втори клас ще Ви каже кое число е по-голямо – 300 или 140 nm.

Абсолютна измама е твърдението, че платнените или пластмасови маски предпазват от Ковид-19 или какъвто и да е друг вирус!

Ако поставите главата си в порцеланова каска без отвор за дишане, коронавирусът Ковид-19 пак ще излиза и влиза през нея, когато и както си поиска.

Вирусът прониква в организма ни:

- През кожата;

- По въздушно-капков път;

- През храносмилателния тракт – чрез храни, напитки и др.

Още на 6 януари 2020 г. бе публикуван разчетения геном на SARS-CoV-2, който вирус принадлежи към категорията betaCoVs. Китайски учени (Чан и сътр.) го регистрираха в СЗО като обявиха, че SARS-CoV-2 е с едноверижен РНК геном съдържащ 29891 нуклеотиди, кодиращи 9860 аминокиселини. Той има кръгла или елиптична и често плеоморфна форма и диаметър приблизително 60–140 nm (nm е една милиардна част от метъра или 1 nm = 10-9 m или на една хилядна част от микрометъра), в сравнение еритроцита, който е с големина 6200-8400 нанометра. Така бе установено, че това е малък вирус, но с един от най-големите геноми.

В сравнение с друг едноверижен РНК вирус – на тютюневата мозайка, който е с над два пъти по-големи размери - 15-18 × 300 nm.

Бащата на вирусологията Дмитрий Ивановски още през 1893 год. е установил, че вирусът на тютюневата мозайка премината дори и през порцеланов филтър (свещ на Шамберлан).

Защо никой от обикновени хора, та дори и нашите учени не запитат лицата, налагащите ограниченията по света : „Защо ни задължавате да носим маски след като няма никакъв смисъл от тях, дори и срещу коронавируса Ковид-19?”

Много български и чужди граждани негодуват срещу маските с основание, защото отговорът им е ясен – прищявка с цел налагане на глоби и други санкции, както и насаждане на страх у хората.

Тогава, не Ви ли е чудно – Кой и защо втълпява на управляващите ни, че хората трябва да ходят с маски (като маймуни с намордници)? Остава въпросът – „Кой и въз основа на какви знания, и как е успял да убеди СЗО, както нашите и чужди тесни специалисти, че предлаганите в цял свят предпазни маски срещу Коронавируса Ковид-19 са ефективни?

Предложение :Който твърди и смята, че следва да носим предпазни маски с цел превенция срещу коронавируса Ковид-19 да му произведат една порцеланова маска без отвори за дишане и гледане, като той лично следва да ни демонстрира колко време ще преживее с нея? – Ние, малоумните му даваме максимум 5-10 минути живот…


119 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page