top of page

Новини

На тази страница можете да се запознаете с всички актуални новини, свързани с дейността на Национална пациентска организация "Инфо Здраве". Полезна информация ще получите също и от "Статиите" и "Блога" на нашия сайт.

Д-р Танев проведе лекция в Медицинския факултет на

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ - Бургас

(за достъп до презентацията от срещата, натиснете тук)

 

Защо всеки човек, без да осъзнава, притежава и изпълнява функциите на суперкомпютър? Отговорът на този въпрос научиха присъстващите на лекцията на д-р Антон Танев, която се състоя в Медицинския факултет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ - гр. Бургас. Форумът се състоя за първи път в Бургас при голям интерес. Доктор Танев е познат като част от екипа на „УНИХимКо Терм“ ООД и председател на Национална пациентска организация „Инфо Здраве“, които заедно с учени от бургаския университет разработиха иновативния продукт термохромен индикатор.

Лекцията под мотото „Съвременната медицина през погледа на биохимичната физика“ събра в аулата ректора на университета проф. д-р Магдалена Миткова, зам.-ректора доц. д-р Светлана Желева, която беше и модератор, декана на Медицинския факултет проф. д-р Христо Бозов, лекари, учени и ученици с техните преподаватели от Профилираната гимназия за чужди езици „Васил Левски“ – Бургас.

Д-р Танев разказа за вълновите технологии и тяхното приложение при поставяне на точна първична диагноза и провеждане на правилно индивидуално лечение. Вниманието на аудиторията беше приковано от разговора как могат да комуникират естествения интелект (на човешкия организъм) и изкуствения (компютърен) интелект с цел подобряване профилактиката, диагностиката и лечението. „Защо продължаваме да търсим начини за диагностика, а избягваме вълновите технологии, като травмираме организма си, вместо да го запитаме?“, пита риторично атрактивният лектор. Той многократно подчерта, че ако има материя, има и излъчване, защото никой не е в състояние да оспорва съществуването на основните две форми на материята – вещева и полева. Ако няма материя, значи няма и излъчване. Ако се унищожи излъчването, материята престава да съществува и е факт е, че между тези две форми на материята липсва граница.

В момента вече е възможно индивидуално тестване на всички видове храни, други вещества (медикаменти, препарати и др.) и всяка процедура, проникващи във всеки организъм, с помощта на което в реално време се определят както непосредствените, така и дългосрочните резултати върху този организъм. Цялата лекция е свързана с вярата в напредъка на медицината в компилация с другите съпътстващия я науки. Срещата се организира с подкрепата на Научноизследователски институт при Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Бургас и Национална пациентска организация „Инфо Здраве“ – гр. София.

Текстът е цитиран от официално прессъобщение - г-жа Калояна Живкова

 

bottom of page